AlpackaShopen
alpackahingst
Beställ här:
alpackashopen@telia.com
Tel: 0733-870015

Ange namn, adress och telefonnummer samt vad du vill beställa

Priser inkl moms, porto tillkommer.

Alpackatäcken
Kan man verkligen behöva täcken till alpackor.....som har ¨så mycket ull?   Ja det kan man absolut. Föltäcken är oumbärliga för föl som föds i blött och kallt väder. Blött och kallt väder kan bli livshotande för en nyfödd eller väldigt ung alpacka. 

Äldre alpackor som har svårt att hålla sitt hull kan må mycket gott av att ha täcke på under en kall vinter. En mager alpacka sätter som regel mindre ull och en ond cirkel skapas. Mindre ull som håller alpackan varm.......mer energi går åt till att hålla värmen. Täcket hjälper alpackan att använda näring och energi till mer än att hålla sig varm. Vid sjukdom och nedsatt allmäntillstånd kan ett täcke vara till hjälp. Kallt väder genast efter klippningen är också en mycket känslig tid då man behöver se till att alpackor kan söka skydd för vind, kyla och regn. Riktigt bra med mat är ett måste och ett täcke till våra magrare vänner kan göra stor nyttta.

Storleken mäts från manken till svansroten.

Alpackatäcke 30 cm

Täcket som kan vara allra viktigast att ha hemma men som förhoppningsvis inte kommer till användning ....... det är skapat för för tidigt födda föl

Pris 210:-

Alpackatäcke 40 cm

Täcke för nyfödda alpackor. Standardstorlek.

Pris: 260:-
AlpackaShopen startsida
Grimmor, grimskaft
Grimmor viktig information
Alpackatillbehör
Camelibra & Fibregest
Fölning
Alpackatäcken
Övrigt Alpackarelaterat
Det finns större storlekar med......fråga ifall du har behov.