AlpackaShopen
alpackahingst
Beställ här:
alpackashopen@telia.com
Tel: 0733-870015

Ange namn, adress och telefonnummer samt vad du vill beställa

Priser är inkl moms´, porto tillkommer.

AlpackaShopen startsida
Grimmor, grimskaft
Grimmor viktig information
Alpackatillbehör
Camelibra & Fibregest
Fölning
Alpackatäcken
Övrigt Alpackarelaterat
'Pritchard' napp
Den napp som de flesta världen runt använder till alpackaföl som behöver flaskmatas. Tippen på nappen behöver klippas av och klipp försiktigt tills du fått en lagom stor öppning. Kan användas på alla PET flaskor. Vacuumventil ger jämnt flöde.

Pris: 45:-    
Osmonds Alpaca Colostrum

Tryggt att ha hemma 'utifall att'. Flaskan innehåller colostrumtillskott i pulverform och man häller 5 dl kallt vatten i flaskan och skakar. Smartast är att sen hälla någon dl i napp- eller PET flaska och lägga resten av innehållet i kylen till nästa matningstillfälle.  Värm innehållet i napp- eller PETflaskan i vattenbad till kroppstemperatur. Colostrum får aldrig värmas i mikrovågsugn eftersom de viktigaste komponenterna förstörs då (säger en del om mikrovågsugnar)  Skulle ett sto inte ha mjölk behöver du ge colostrum tillskottet under ett dygn och då behöver du i alla fall två flaskor (1 liter utspädd). Efter ett dygn går du över till annan mjölkersättning......det kommer snart en  utmärkt sort här.  Ett alpackaföl behöver åtminstone 10-15 % av sin vikt (per dygn) i ersättning om mamma inte har mjölk. M a o ett föl som väger 8 kg behöver ca 8-12 dl  mjölkersättning per dygn. Allt eftersom vikten ökar får man ge mer ersättning.

Två års hållbarhet oöppnad förpackning. Utblandad håller den högst ett dygn.

Pris: 80:-
Navelspray

Navelspray utan jod att sprayas på navelsträngen 3- 5 gånger första levnadsdygnet. Att descinficera navelsträngen är ett 'måste eftersom naveln är en möjlig ingångsväg för allehanda icke önskvärda bakterier innan den 'stängts''.

Pris: 95:-
Glidgelé

Att ha hemma 'utifall att'. Skulle du behöva hjälpa till att vidga stoet eller känna inuti henne behöver du ha tunna vinylhandskar (finns på apoteket) och gott om glidgelé på det.

Pris: 70:-
Spruta 60 ml

Allehanda användningsområden som att använda för att ge föl med förstoppning ett lavemang eller ifall man behöver ge något flytande i munnen på alpackan

Pris: 40:-