AlpackaShopen
Grimmor och alpackor
Alpackor är absolut beroende av att kunna andas genom näsan.......de överlever inte länge om de av någon anledning är tvungna att andas endast genom munnen.

Och vad har detta då med grimmor att göra?

Jo....till saken hör att alpackans nosrygg består av ben endast en kort bit från ögonen räknat sedan består den av brosk. Om nosbandet ligger för lång ner på nosryggen kommer det att pressa mot brosket och alpackan kommer hela tiden att ha känslan av att det finns risk att kvävas. Det är inte svårt att föreställa sig hur stressande den upplevelsen är.

Nosbandet på grimman ska alltså sitta högt upp på nosryggen men utan att pressa upp mot ögonen. När du spänner nackremmen känns det ofta som om man har gjort det tillräcklig......men tack vare den tjocka ullen kan du ofta spänna ett hål till när alpackan haft grimman på en stund och ullen blivit tillplattad. Gör till en rutin att kolla om grimman sitter för löst......så nosbandet hamnar för långt ner på nosryggen.......när alpackan haft grimman på sig några minuter. Skulle alpackan bli rädd eller börjar dra eller hoppa och du dessutom har en grimma som hindrar andningen i situationen kan det bli riktigt obehagligt.
alpacka med utställningsgrimma
alpackashopen@telia.com
Beställ här:
alpackashopen@telia.com
Tel: 0733-870015

Ange namn, adress och telefonnummer samt vad du vill beställa

AlpackaShopen startsida
Grimmor, grimskaft
Grimmor viktig information
Alpackatillbehör
Camelibra & Fibregest
Fölning
Alpackatäcken
Övrigt Alpackarelaterat